Projektforslag i Tranegilde har fået tilskud fra fjernvarmepuljen

Et økonomisk milliontilskud betyder, at borgerne i Greve Landsby, Kildebrønde og Tværhøjgaard etape 1 bliver indlemmet i fjernvarmenettet.

Et tilskud på 10,4 millioner kroner til et lokalt fjernvarmeprojekt betyder, at Tranekilde Fjernvarme nu kan gå videre med udrulning af klimavenlig fjernvarme i Greve Landsby, Kildebrønde og Tværhøjgaard etape 1.

Greve Kommune har godkendt projektet på betingelse af, at projektet fik tildelt støtte fra den statslige Fjernvarmepulje, som administreres af Energistyrelsen. Det lykkes, for Energistyrelsen har givet Tranegilde Fjernvarme tilsagn om tilskud på 10,4 millioner kroner til projektet.

Vi er meget glade for, at projektet har fået tilskuddet fra Fjernvarmepuljen og nu er endeligt godkendt, så vi kan være med til at tilbyde endnu flere Greve-borgere grøn og billig fjernvarme ”, siger Hans Jørgen Kirstein, Formand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget i Greve Kommune.

Tranegilde Fjernvarme får varmen fra Vestegnens Kraftvarmeselskab (VEKS), og projektet vil derfor blive en del af det store sammenhængende storkøbenhavnske fjernvarmenet, som vil være med til at sikre forbrugerne en konkurrencedygtig varmepris. 

Vi glæder os meget over at have modtaget tilsagnet om tilskud. Nu kan vi komme videre med den præcise planlægning af udrulningen i området, så borgerne kan blive fri for naturgas og være en del af den grønne omstilling”, lyder det fra Thomas Hopp, distributionschef hos Tranegilde Fjernvarme.

Der har været meget usikkerhed om Fjernvarmepuljen, hvor det forlød, at der var langt flere ansøgte projekter, end der var midler til. Derfor er man ekstra glade hos Tranegilde Fjernvarme for, at det er lykkes at få tilskud, og vi dermed kan komme et skridt videre i realiseringen af projektet, som vil tilbyde grøn fjernvarme til knap 700 husstande i Greve.

Vi planlægger, at borgerne i området kan tilmelde sig fjernvarmen fra 1. kvartal i 2024, og derefter kan vi begynde gravearbejdet sidst på året 2024, og forsyne de første kunder i slutningen af 2025”, slutter Thomas Hopp, distributionschef hos Tranegilde Fjernvarme. 

Den endelige udrulning afhænger af, om der er nok ejendomme i området, som ønsker at blive tilsluttet fjernvarmen. Tranegilde Fjernvarme vil kontakte dig, når du kan tilmelde din ejendom.