Spørgsmål og svar

Vi har samlet nogle af de oftest stillede spørgsmål og svar. Herudover har vi samlet en række gode råd til dig.

VEKS distribution,

Hvor tit skal måleren aflæses?
Tranegilde Fjernvarme fjernaflæser alle kunders målere månedligt. 

Hvordan afregnes varmeforbruget? 
Hver måned sender Tranegilde Fjernvarme en regning for månedens registrerede varmeforbrug i MWh. Du kan finde årets takstblad på her på hjemmesiden

Hvordan kan jeg følge med i udviklingen af mit varmeforbrug? 
Som kunde hos Tranegilde Fjernvarme kan du logge ind og følge dit varmeforbrug i eForsyning. Du kan også downloade en app til eForsyning på App Store/Google Play. Søg "eForsyning". Du skal bruge forbrugernummer og web pinkode for at bruge appen første gang. Du finder koderne på den seneste opgørelse fra os. Kontakt os, hvis du er i tvivl. tranegildefjernvarme@veks.dk
Log in til eForsyning, Tranegilde Fjernvarme

Hvad skal jeg huske, når jeg flytter?
Log ind på eForsyning og brug flytteformularen. 
eller 
send en mail til tranegildefjernvarme@veks.dk. Af mailen skal fremgå fraflytningsdato, fraflytterens nye adresse, indflytterens adresse samt cvr. nummer, hvis det drejer sig om en virksomhed. Derudover skal du oplyse dit telefonnummer og din mailadresse. Du behøver ikke indsende målerdata, da vi som nævnt fjernaflæser din måler.

Generelle spørgsmål vedrørende din faktura
Spørgsmål vedrørende faktura kan rettes til Tranegilde Fjernvarme via mail tranegildefjernvarme@veks.dk
Du er også velkommen til at ringe 43 66 44 00. Telefontid: 9-15 – fredag 9-13.
Vi har desværre ikke mulighed for at sende din faktura via mail, men den fremgår både af din betalingsservice og eForsyning. 

 

Tekniske råd: Få mest ud af din fjernvarme

Hold på varmen, tjek dit forbrug og udnyt systemet bedst muligt

Overforbrug
Et overforbrug kan skyldes, at temperaturføleren i din radiatortermostat er defekt - eller helt mangler. 
Ventilen kan også have ”sat sig”, så den ikke lukker, når man drejer termostaten. Man kan ofte afhjælpe problemet ved at ”motionere” splitten i ventilen.

Endelig kan årsagen til et overforbrug skyldes, at selve radiatoren er for lille til rummet.

Temperatur
De fleste ønsker en rumtemperatur på 21°C i deres opholdsrum - måske ned til 18°C i køkken og sove-værelse. 
Som tommelfingerregel er det en god ide at have mindst 16°C i alle rum. Kommer temperaturen under 14°C i nogle rum, kan det skade bygningen og give alvorlige fugt-, svampe- og skimmelproblemer. 
Der bør i øvrigt aldrig stå en sofa eller reol foran en radiator, da det begrænser varmeafgivelsen. 

Brug altid alle radiatorer i samme rum og stil dem på samme tal. For de fleste termostater svarer en indstilling på 3 til cirka 20°C.
En radiator der kører på fuldt tryk, bruger betydelig mere varme end tre radiatorer, der kører med lav drift. Når en radiator fungerer optimalt, er den varm i toppen og kold i bunden. Dermed afkøler man vandet optimalt.
Jo bedre din afkøling er på dine radiatorer, jo bedre bliver varmeøkonomien. 
Jo bedre vandet er afkølet, jo mindre vandmængde skal genopvarmes, og derved sparer man på energi-en.    

Spar på varmen

For hver grad du hæver temperaturen, stiger dit varmeforbrug med ca. 5 %.  
Omvendt kan du spare masser af energi og penge ved at undlade at varme dit hjem for meget op. Hvis du sætter temperaturen bare 1°C ned, kan man skære 5-10% af energiregningen. Og sparer samtidig årligt udledning af 300 kg CO2 pr. husholdning pr. år.

Derfor er det en god ide, at spare på varmen, hvor man kan. Men vælger du at skrue ned for varmen om natten, eller hvis du er væk i en kortere periode, bør du aldrig skrue mere ned end 3°C. 
Har du i en periode sat temperaturen for lavt, vil genopvarmningstiden kræve lige så meget varme, som du i den ”kolde periode” har sparet.
Hvis et rum holdes koldere end de omkringliggende rum, og væggene ikke er isoleret som ydervægge, vil radiatorer i rum op til det køligere rum, forsøge at varme det op, pga. kuldeindfald fra væggene. 

Husk at lufte ud
Det er vigtigt at lufte ud, gerne flere gange i døgnet, da stillestående luft blandt andet optager fugt og bliver iltfattig. En familie på fire personer, afgiver ca. 15 l vand i døgnet. Den bedste måde at lufte ud på er med gennemtræk i 5-6 min. Dette giver den ønskede luftfornyelse, uden at vægge og møbler bliver kolde. Termostaterne bør lukkes under udluftningen, for at undgå unødvendigt varmespild. 

Det er altså bedst med hurtig udluftning i stedet for et vindue på klem døgnet rundt. Et vindue på klem vil medføre et betydeligt varmetab, en højere varmeregning og et udslip på næsten 1 ton CO2. Dette gælder naturligvis kun i de årets kolde måneder, hvor temperaturen er lavere udendørs end indendørs.

Undlad derudover at stille møbler med store flader helt op ad kolde ydervægge, da det ofte giver fugt-problemer. 

Det varme vand
Ved at vælge bruseren fremfor karbadet sparer man cirka 50 liter pr bad. Og vasker du op i hånden er det meget fornuftigt at bruge en balje i stedet for at hælde det rindende varme vand direkte i afløbet. 

Og husk endelig at tjekke for dryppende haner. En langsomt dryppende hane kan alene give et spild på 20 liter i døgnet.

Udnytter du varmen optimalt, får du større komfort - til gavn for pengepung og miljø  

EAN-nummer

Tranegilde Fjernvarmes EAN-lokationsnummer:

5798008871115

Tranegilde Fjernvarme
C/O VEKS
Roskildevej 175
2620 Albertslund

Telefon: 43 64 44 00

HUSK at anføre referencepersonen hos Tranegilde Fjernvarme/VEKS på fakturaen

VEKS' CVR-nr.: 69 33 04 28

Fjernvarme er grøn fornuft

Fjernvarme bygger på ideen om at bruge overskudsvarme til opvarmning. På den måde udnytter vi vores ressourcer effektivt, og det giver grøn, nem og sikker varme i stuerne. 

Læs mere på fjernvarmeportalen